Wie zijn wij

Welkom bij Modelspoorgroep Haarlemmermeer,

Een woonvoorziening in Hoofddorp (“Ons Tweede Thuis” locatie Nieuweweg) heeft een aantal bewoners die als hobby modelspoor hebben.
Dit zijn mensen met een lichte of matige verstandelijke handicap, zij kunnen echter niet zonder hulp een hobby uitvoeren.
Daarvoor is hulp nodig van vrijwilligers die helpen met het bouwen van een modelspoorbaantje of een modulebaan (losse stukken modelspoorbaan die, als ze willen rijden aan elkaar gezet worden om 1 grote modelspoorbaan te vormen).
Het kost veel vrije tijd, en werken met mensen met een lichte of matige verstandelijke handicap vergt veel extra aandacht. Daarom ontstond er een nieuw idee, in Haarlemmermeer bestaat er nog geen modelspoorclub, daarom ontstond het plan om rond de bewoners een modelspoorclub te vormen. Ervaren (en minder ervaren) modelspoorliefhebber kunnen dan bij elkaar komen aan de Nieuweweg, daar de bewoners helpen (dit betreft 4 a 5 mensen) met hun hobby en hun mee laten doen met de projecten van de modelspoorclub zelf.
2 modelspoorliefhebbers zijn samen met een begeleider deze uitdaging aangegaan, het idee is om samen diorama’s te bouwen en in een later stadium een modulebaan. het voorlopig thema van de modulebaan is: “Haarlemmermeer dat spoort toen & nu” dus 2 tijdperken naast elkaar. Denk daarbij aan dat allerlaatste stukje Haarlemmermeerspoor tussen Amsterdam en Bovenkerk die kruist met de huidige spoorlijn richting Amsterdam.
De club/groep bestaat nu uit ongeveer 9 leden.

Sinds een aantal jaren is het niet meer mogelijk voor de modelspoorgroep om te werken aan de banen omdat we niet meer beschikken over een eigen ruimte

In 2018 vonden we een nieuwe ruimte in het net opgerichte “Nederlands Transport Museum” In Nieuw-Vennep. Omdat de ruimte en project daar vele malen groter was dan wij nodig hadden, hebben wij Modelspoor vereniging Het Bollenspoor uitgenodigd om mee te doen aan dit nieuwe project.
Het Bollenspoor is de oudste modulevereniging in Nederland en was voorheen al gevestigd in Nieuw-Vennep. Uiteindelijk hebben we besloten samen verder te gaan als 1 club.
Als jij het leuk vind om je bij ons aan te sluiten en te werken aan de modeltreinbaan in het museum sluit je dan bij ons aan! Lidmaatschap kost maar 50,- per jaar.Reageer via dit e-mailadres en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Leden;

Hans Arensman †
Djuri Baars (webdesign)
Jaap Bloemberg
Rob van Geet
Kevin ter Haak
Jeffrey Onrust
Bob Rodenburg
Dolly Rodenburg
Gerard Roelofs
Gerard Schaftenaar